Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Csokis mignon (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg Natrubit köles liszt (ITT)

10 dkg tápióka keményítő

1,5 dkg útifűmaghéj

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

3 ek édesítő (1:4)

3 dkg holland kakaópor

6 dl víz

1 cs sütőpor

3 ek citromlé

Krém:

4 dl rizstej

1,5 dl Schlagfix natúr növényi tejszín

3 ek édesítő

3 ek holland kakaópor

kb 10 ek Naturbit barna rizsliszt

10 dkg olvasztott mentes csokoládé

Tetejére:

Olvasztott mentes csokoládé

Elkészítés:

A piskótához  száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan kikeverjük. Majd sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tejszínen kívűl az összes alaapnyagot kikeverjük, majd sűrűre főzzük, végül hozzákeverjük a tejszínt.

Majd ha a piskóta meghült, akkor kettő vagy három lapra vágjuk, megkenjük a krémmel. Hagyjuk -3-4 órát , hogy összeálljon, majd kockákra vágjuk és csokoládéval borítjuk.

Exit mobile version