Hozzávalók:
Piskóta:
10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
5 dkg tápióka keményítő
fél cs sütőpor
3 dl víz
1,5 ek holland akaópor
1 ek citromlé
2 ek édesítő (1:4)
Köles réteg:
50 dkg főtt köles
ízlés szerint édesítő
2 dl Schlagfix natúr habtejszín – vegán
2 ek citromlé
1 cs vaníliás pudingpor (HAAS)
+ útifűmaghéj (-1-2 ek)
Teteje:
40 dkg fagyasztott málna
ízlés szerint édesítő
útifűmaghéj
+ olvasztott mentes csoki a tetejére
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat kikeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és avval is kikeverjük. Majd sütőpapíros formába öntjük (nekem 18 cm volt). 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.
A köles krémhez az alapanyagokat összeturmixoljuk, majd a kihűlt piskótára tesszük. A málnát kiolvasztjuk, majd ízesítjük. Annyi útifűmaghéjat tegyünk bele, hogy zselés állaga legyen, majd a torta tetejére tesszük, végül csokival borítjuk.