Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Kecskeméti barackos köles torta – újragondolva (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók :

Főzzünk meg kb 40 dkg kölest 4-szeres foyadékban (rizstej/kókusztej/mandulatej)!!

1 . réteg

85 dkg főtt köles

2 ek vanília aroma

3 ek édesítő (1:4)

7,5 dkg hántolt földimandula liszt

7,5 dkg Naturbit mandula liszt

6 dkg Naturbit hajdina pehely

2. réteg

85 dkg főtt köles

2 dl Schlagfix natúr vegán tejszín

35 dkg barack befőtt turmixolva

2 ek vanília aroma

ízlés szerint édesítő

2 cs. vanília pudingpor (Haas)

35 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

50 g Naturbit útifűmaghéj őrlemény (ITT)

30 dkg baracklekvár

3. réteg

30 dkg cukormentes baracklekvár

20 dkg cukormentes barack befőtt pépesítve

kb 20 g Naturbit útifűmaghéj őrlemény (ITT)

Elkészítés:

Az első réteghez az alapanyagokat összegyúrjuk, majd egy 23 cm- es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a masszát. 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Megvárjuk amíg kihül, majd kiszedjük a formából, keszedjük a papírt, majd visszatesszük az alapot.

A 2.réteghez az összes alapanyagot alaposan kikeverjük, nagyon krémes esz, majd sűrűre főzzük.

Ezt rátesszük az alaprétegre.

Majd a 3. réteg alapanyagait összekeverjük, majd ez jön a torta tetejére.

Majd egy éjjelt a hütőben pihentetjük, hogy összeálljon, majd díszítjük.

Exit mobile version