Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Ferdinánd tekercs (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

25 dkg Mester házi kenyérliszt

15 dkg Mester süteményliszt

1cs porélesztő

12 g útifűmagéj

10 g Orgran tojáspótló (ITT) + 10 ek víz

12,5 dkg puha margarin

1 dl rizstejszín

2 ek édesítő (1:4)

2,5 dl langyos rizstej

Töltelék:

12,5 dkg margarin + ízlés szerint édesítő + 1 cs vaníliás pudingpor keveréke

Tetejére :

1,5 dl Schlagfix natúr növényi tejszín + édesítő

+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vízzel kikevert tojáspótlót, majd a margarint és eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a rizstejet, és alaposan kidolgozzuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.

Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd a margarinos keverékkel megkenjük és feltekerjük. Felvagdossuk, majd egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a csigákat belehelyezzük.

Lekenjük a tejszínes keverékkel, majd 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd ismét lekenjük, majd további kb 20-25 percig sütjük még, és ha kivettük, akkor is lekenjük, majd hagyjuk , hogy kihűljön teljesen.

Exit mobile version