Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Csokis – kakaós – citromos kalács (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

30 dkg Mester házi kenyérliszt

15 dkg Mester süteményliszt

1 cs porélesztő

2 ek édesítő (1:4) (ITT)

1 ek útifűmaghéj

10 dkg puha margarin

2 ek holland kakaópor

15 g Orgran tojáspótló + 0,5 dl víz

kb 3,8 – 4 dl víz

+ 10 dkg olvasztott mentes csokoládé

+ 3 ek holland kakaópor

+ ízlés szerint édesítő

+ rizstejszín

+ 10 dkg kandírozott vagy reszelt citromhéj

+ rizsliszt a nyújtáshoz

+ baracklekvár (cukormentes) és rizstejszín keveréke

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat (kivétel a kakaópor) egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót és a margarint , összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport (itt adhatunk hozzá 1-2 ek vizet).

Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk mind a kettőt. Megkenjük az előzőleg kikevert kakaóport, olvasztott csokoládé, rizstejszín, édesítő keverékével, megszórjuk a citrommal. Majd feltekerjük.

Az így kapott két feltekert tésztát összefonjuk, majd sütőpapírral kibélelt kenyérformába tesszük.

Lekenjük baracklekvárral kikevert rizstejszínnel és 50 fokon 40 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb 35-45 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version