Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Csokis kalács (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

12,5 dkg Naturbit Barna rizsliszt (ITT)

5 dkg  tápióka keményítő

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

6 dkg útifűmaghéj

1,5 ek édesítő (1:4)

1 ek citromlé

5 gr sütőpor

1 dl rizstejszín

3,5 dl víz

+ 10 dkg olvasztott csoki + kakaópor + rizstejszín + édesítő keveréke – sűrű legyen

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

Az alapanyagokat egy tálban jó alaposan összedolgozzuk, majd két részre szedjük. Mind a kettőt kinyújtjuk hosszúkás alakba, majd megkenjük a kakaós . csokis krémmel. Feltekerjük, majd összefonjuk a kettőt. Szilikon kenyérformába tesszük, lekenjük vékonyan olajjal, majd 180 fokon kb 40-50 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version