Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Gesztenyekrémes sütemény (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg tápióka keményítő

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

2 dkg útifűmaghéj

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

3 ek édesítő (1:4)

3 dkg holland kakaópor

6 dl víz

2 ek citromlé

1 cs sütőpor

Krém:

25 dg natúr gesztenyemassza

ízlés szerint édesítő

2 ek rumaroma

4 dl Schlagfix natúr tejszín – vegán

+ holland kakaópor a tetejére

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuka  vizet és a citromlevet, majd kikeverjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd 180 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük.

A tejszínt kemény habbá verjük majd hozzáajuk az édesítőt, rumaromát, és a villával összetört gesztenyét, majd kemény krémmé dolgozzuk. Rátesszük a meghűlt piskóta tetejére, majd holland kakaóporral megszórjuk.

Exit mobile version