Hozzávalók ( 1 db 20 cm torta és 8 db muffin)
Piskóta:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
13,5 dkg tápióka keményítő
10 dkg olvasztott mentes csokoládé
5 dkg édesítő (1:4)
2 dkg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
3,5 dkg holland kakaópor
1 cs sütőpor
6 dl víz
2 ek citromlé
Krém:
5 dl Schlagfix natúr tejszín – növényi
4 nagyobb banán
ízlés szerint édesítő
2 cs vanília puding (HAAS)
10-15 g útifűmaghéj őrlemény
+ 1 ek holland kakaópor
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és kikeverjük. Egy torta formát olajjal kikenünk, majd a massza felét beleöntjük. A másik felét pedig muffin formákba. 180 fokon kb 40 perc alatt megsütjük őket (a muffin hamarabb elkészül!).
A tejszínt felverjük, a banánt leturmixoljuk (vagy villával összenyomkodjuk), majd a kakaóporon kívül összekeverünk mindent a krémhez.
Majd ha meghűlt a piskóta, felbevágjuk. A muffinokat is, majd megtöltjük krémmel. A tetejét a krémmel díszítjük, egy részébe keverünk kakaóport, így színesebb lesz.
Pár óra múlva már fogyasztható.