Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
12,5 dkg Tápióka liszt
2 kk só
1 cs sütőpor
1,5 dkg sörélesztőpehely
2,5 dkg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
kb 6-6,5 dl víz
2,5 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ lenmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük , majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jó alaposan összedolgozzuk, majd 10 percet pihentetjük. Majd 6 részre osztjuk, zsemléket formázunk és sütőpapíros tepsire tesszük. Lekenjük olajjal vékonyan, majd megszórjuk lenmaggal. 180 fokos sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük.