Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Ananászos piskóta (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

20 dkg Mester család süteményliszt

1cs sütőpor

1 kk útifűmaghéj

2,5 ek édesítő (1:4) (ITT)

5 dkg olaj / kókuszolaj

1,75 dl víz

Krém:

1 cs vaníliás pudingpor

2 dl Schlagfix natúr növényi tejszín

1 dl rizstej

ízlés szerint édesítő

Tetejére:

kb. 10.15 dkg ananász

csokiszósz

Elkészítés:

A piskótához  a száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Jól kikeverjük, majd szilikon formába öntjük. 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.

A krém alapanyagait kikeverjük, majd megfőzzük.

A megsült, majd időközben kihűlt piskótára kenjük, tetejét ananásszal kirakjuk és csokiszósszal meglocsoljuk.

Exit mobile version