Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Vaníliás – epres töltött párna (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

Tészta:

10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

5 dkg tápióka kemlnyítő

2,5 dkg Naturbit köles liszt

1 dkg útifűmaghéj

1 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 ek édesítő (1:4)

6,5 dkg Naturbit hajdina liszt

fél csomag sütőpor

2 ek citromlé

kb 2,5 dl víz

Krém:

3 dl kókusztej

2 ek vanília aroma

ízlés szerint édesítő (én 2 ek 1:4 et tettem bele)

10 dkg Natrubit barna rizsliszt

1 ek tápióka keményítő

+ eper

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A krémhez az alapanyagokat jól kikeverjük, majd sűrűre főzzük.

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet majd jól összedolgozzuk.

Barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk.

Az egyik oldalára teszünk a krémből, majd epret rakunk rá. A tészta másik oldalát bevagdossuk, majd ezt ráhajtjuk, széleit lenyomkodjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük és olajjal vékonya lekenjük.

Majd 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version