Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Dupla „sajtos” gombás pizza (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

5 dkg Tápióka liszt

15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

1cs sütőpor

1,5 dkg útifűmaghéj

2 kk só

kb 2,7 dl víz

2 ek citromlé

Feltét:

Én most majonéz alapot tettem rá (tojás és cukormentes), 10 dkg gombát felvágva, fél doboz kukoricát átmostam , illetve kb 20 dkg növényi sajt (ez lehet 2 – 3 féle is egyébként)

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk.

Sütőpapíron kinyújtjuk.

Majd a széleit felhatjuk.

Lekenjük majonézzel, majd alulra szórunk egy adag reszelt sajtot, majd rászórjuk a kukoricát, gombát, majd ismét megszórjuk sajttal.

180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version