Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

„Vajas” pogácsa (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

25 dkg Mester család házi kenyérliszt

1 kk só

fél csomag porélesztő

15 g Orgran tojáspótló + fél deci víz kikeverve (ITT)

15 dkg puha margarin

1 ek útifűmaghéj

kb 1,3-1,4 dl rizstejszín

+ olaj és rizstejszín keveréke a kenéshez

+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkevrjük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót és a margarint , majd jól eldolgozzuk. Majd hozzáadjuk a langyos rizstejet és alaposan összedolgozzuk. Majd meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk és hajtogatjuk, majd ezt négyszer ismételjük. Majd az utolsó nyújtás után szaggatjuk – kb két ujjnyi vastag legyen a tészta.

Majd sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük az olajos keverékkel.

Majd 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version