Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Sajtos és szezámmagos bagel (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

20 dkg Bake Free házi kenyér lisztkeverék

20 dkg Bake Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék

10 g só

5 g gluténmentes sörélesztőpehely

6 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ reszelt növényi sajt és szezámmag a szóráshoz

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk kb 2-3 ujjnyira.

Fánk szaggatóval kiszaggatjuk.

Majd forró, lobogó vízbe tesszük kb. fél percre, majd sütőpapíros tepsire tesszük őket.

Olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk egyiket – másikat szezámmaggal, a többit reszelt növényi sajttal.

190 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version