Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Marcipános piskóta tallér (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg Bake free linzerlisztkeverék

3 dkg édesítő (1:4)

1 ek citromlé

2 dl rizstej

Marcipán réteg:

15 dkg mandulaliszt (nagyon fontos, hogy durvább szemű legyen)

3 dkg porrá őrölt édesítő (1:4)

kb. 9 dkg rizstejszín

Lekváros réteg:

25 dkg házi szilvalekvár (cukormentes)

2-3 ek útifűmaghéj

ha szükséges édesítsük még

+ kb 15 dkg mentes csokoládé olvasztva

Elkészítés:

A linzer alap hozzávalóit összedolgozzuk, majd kinyújtjuk és szaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, és 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

A marcipán réteg hozzávalóit összedolgozzuk, majd a megsült és kihűlt tésztára egyforma részben elosztjuk, és elegyengetjük rajta, majd mindegyikre lekvárt teszünk, a végén pedig olvasztott csokival borítjuk.

Bake free linzer lisztkeverék itt:

https://edenpremium.hu/termek/bake-free-linzerteszta-lisztkeverek-1000g/

Exit mobile version