Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Hambi (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

40 dkg Mester család házi kenyérliszt

10 dkg barna rizsliszt

6 g útifűmaghéj

2 kk só

1 cs porélesztő

15 dkg növényi joghurt

4 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.

4-5 részre elosztjuk. Golyókat formázunk belőlük, sütőpapíros tepsire tesszük,  majd tetejét egy picit lenyomjuk.

Lekenjük olajjal a tetejüket, megszórjuk szezámmaggal, majd 50 fokon kb. 40 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Mester család termékek itt:

https://www.mestercsalad.hu/

Exit mobile version