Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Meggyes – diós szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg Wise Food zserbó lisztkeverék

csipet só

8 g sütőpor

5 dkg margarin

2 dl rizstej

1 ek citromlé

Töltelék:

70 dkg meggy (nekem fagyasztott volt)

50 dkg édesített darált dió

+ olvasztott mentes csokoládé a tetejére

Elkészítés:

A lisztet, édesítőt, sütőport egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, végül a rizstejet.

Hűtőben kb. 25 percet pihentetjük.

Majd 3 részre osztjuk.

Egy 18×18 as tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A meggyet, ha kiolvadt , összekeverjük az édesített dióval.

Kinyújtjuk az egyik adag tésztát, majd a tepsibe tesszük, erre jön a meggyes-diós töltelék egyik fele, majd kinyújtjuk a második adag tésztát, ezt rátesszük a töltelékre, majd ismét a meggyes-diós töltelék jön, végül a tészta harmadik része kinyújtva.

180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Majd olvasztott csokival borítjuk.

Hagyjuk 3-4 órát pihenni, hogy jól összeálljon.

Wise Food zserbó lisztkeverék itt:

https://www.wisepasta.com/Wise-Food-Zserbo-lisztkeverek-250g

Exit mobile version