Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Mester Házi kenyér (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

50 dkg Mester család Házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

1 ek útifűmaghéj

2,5 kk só

5 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, majd végül hozzá adjuk az olajat, és addig dolgozzuk a tésztát, míg a tál falától el nem válik.

Majd cipót formázunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük.

Olajjal vékonyan lekenjük.

50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.

Mester család termékek itt:

https://www.mestercsalad.hu/

Exit mobile version