Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Burgonyás zsemle (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

60 dkg főtt áttört burgonya

4 kk só

15 dkg margarin

50 dkg Mester család Házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

kb. 3 – 3,5 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a margarint, majd összedolgozzuk vele, végül hozzáadjuk a vizet és azzal is összegyúrjuk, végül beledolgozzuk az olajat.

Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe zsemléket formázunk, szorosan egymás mellé tesszük, majd olajjal lekenjük őket , szezámmaggal megszórjuk (8 db lesz).

Majd 50 fokon kb. 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

Mester család termékek itt:

www.mestercsalad.hu

Exit mobile version