Hozzávalók:
20 dkg Mester Házi kenyérliszt
20 dkg Mester kelt tészta liszt
1 cs porélesztő
4 dkg édesítő (1:4)
1 dl növényi tejszín
kb 2,5 – 3 dl víz
Töltelék:
40 dkg köles túró ( kölest alaposan megmossuk, majd növényi tejben megfőzzük, édesítjük, teszünk hozzá citromlevet és növényi tejszínt )
+ Mester család diab étbevonó
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejszínt, összedolgozzuk, majd apránként a vizet, és kigyúrjuk.
Majd lisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk és 6-8 részre vágjuk.
Mindegyikbe teszünk a köles túróból, és közepébe étbevonót.
Majd mindegyik kis lap széleit behajtjuk, és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 50 fokon 45 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Mester Család termékek itt KATT IDE