Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
12,5 dkg köles liszt
12,5 dkg tápióka keményítő
4 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
5 dl víz
2 ek citromlé
1 cs sütőpor
Krém:
3 dl növényi tejszín
1,5 dl VegArt növényi tejföl helyettesítő
12,5 dkg VegArt növényi mascarpone
kb. 5 dkg tápióka keményítő
ízlés szerint édesítő
+ 4 dkg mentes fehércsoki reszelve
+ 1 ek holland kakaópor
+ 1,5 ek gluténmentes instant kavé ( vagy főzőtt kávé )
+ porédesítő a tetejére
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálba kimérjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan összedolgozzuk, majd 5-10 percet hagyjuk állni.
Majd 4 egyenlő részre osztjuk, és kinyújtjuk (18×18, vagy 20×20 as formára ).
Mindegyik lapot külön – külön megsütjük 180 fokon kb. 10-15 perc alatt.
A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük.
Majd hozzáadjuk a tápióka keményítőt, édesítjük, beletesszük a növényi tejfölt és mascarponét, alaposan felverjük ezekkel is.
3 részre osztjuk.
Az egyikbe a reszelt csokit keverjük, a másodikba a kakaóport, a harmadikba a kávét.
Ha meghűltek a lapok, akkor a formánkat kibéleljük folpackal, majd jön az egyik lap, majd a fehér csokis krém, majd a második lap, erre a kakaós krém, majd a harmadik lap, erre a kávés krém, végül a negyedik lap.
Hagyjuk összeállni 4-5 órát (vagy egy éjjelt).
Majd szeleteljük és porédesítővel megszórjuk.
A VegArt termékeket a Naturfitt webáruházban tudjátok beszerezni KATT IDE