Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg barna rizsliszt

12,5 dkg köles liszt

12,5 dkg tápióka keményítő

4 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

5 dl víz

2 ek citromlé

1 cs sütőpor

Krém:

3 dl növényi tejszín

1,5 dl VegArt növényi tejföl helyettesítő

12,5 dkg VegArt növényi mascarpone

kb. 5 dkg tápióka keményítő

ízlés szerint édesítő

+ 4 dkg mentes fehércsoki reszelve

+ 1 ek holland kakaópor

+ 1,5 ek gluténmentes instant kavé  ( vagy főzőtt kávé )

+ porédesítő a tetejére

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálba kimérjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan összedolgozzuk, majd 5-10 percet hagyjuk állni.

Majd 4 egyenlő részre osztjuk, és kinyújtjuk (18×18, vagy 20×20 as formára ).

Mindegyik lapot külön – külön megsütjük 180 fokon kb. 10-15 perc alatt.

A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük.

Majd hozzáadjuk a tápióka keményítőt, édesítjük, beletesszük a növényi tejfölt és mascarponét, alaposan felverjük ezekkel is.

3 részre osztjuk.

Az egyikbe a reszelt csokit keverjük, a másodikba a kakaóport, a harmadikba a kávét.

Ha meghűltek a lapok, akkor a formánkat kibéleljük folpackal, majd jön az egyik lap, majd a fehér csokis krém, majd a második lap, erre a kakaós krém, majd a harmadik lap, erre a kávés krém, végül a negyedik lap.

Hagyjuk összeállni 4-5 órát (vagy egy éjjelt).

Majd szeleteljük és porédesítővel megszórjuk.

A VegArt termékeket a Naturfitt webáruházban tudjátok beszerezni KATT IDE