Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Vörös quinoás – sajtkrémes sós bukta (glutén,tej,tojás,cukor,szója,élesztőmentes,vegán)

Hozzávalók:

7,5 dkg hajdina liszt

12,5 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

2 dkg útifűmaghéj

3,7 dl víz

1 kk só

1 cs sütőpor

1 ek citromlé

Töltelék:

1 üveg Primavika vegán pástétom – vörös quinoával

1 doboz BezDekaMleka vegán szendvicskrém – zöldfűszeres

+ olaj a kenéshez

+ magok a szóráshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan összedolgozzuk.
Majd szilikon vagy barna rizslisztes lapon kinyújtjuk.
8 részre vágjuk.
A töltelékhez az alapanyagokat kikeverjük.
Elosszuk a felvágott tésztákban.
Mindegyiknek a két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük, mint a buktát.
Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (én 18×18 – ba tettem), vékonyan olajozzuk és megszórjuk a magokkal.
180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Exit mobile version