Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Buddha tálas málna habos sütemény (glutén,tej,tojás.hozzáadott cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

16,5 dkg barna rizsliszt

5 g sütőpor

10 dkg tápióka keményítő

5 dkg köles liszt

3,5 dkg útifűmaghéj

4 dkg édesítő (1:4)

3,2 dl víz

1 ek citromlé

Töltelék:

3 dl növényi tejszín – natúr

20 dkg Naturharmonia Bio Buddha tál – málnás (ITT)

2 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő – ha szükséges

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, és összedolgozzuk.

Hagyjuk állni 5-10 percet.

Majd 3 részre osztjuk.

Szilikon lapon mindegyiket kinyújtjuk 18×18-s formára, majd 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

A Málnás buddha tálat kikeverjük 2 dl növényi tejjel.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a málnás keveréket ( ha szükséges, akkor édesítsük még).

Majd a lapokat rétegezzük.

Hagyjuk 2-3 órát állni, majd porédesítővel megszórva tálaljuk.

Használd a buddha10 – kuponkódot, minden buddha tálra és macaccinora érvényes, kivéve az akciós csomagok. KATT IDE

Exit mobile version