Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Pihe – puha csokis-kakaós csiga (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

50 dkg it’s us Miklos’ universal mix liszt – KATT IDE ÉRTE

10 dkg margarin

2 dl növényi tejszín

5 dkg édesítő (1:4) – KATT IDE ÉRTE

1 cs porélesztő

Töltelék:

20 dkg mentes csokoládé – olvasztva

10 dkg holland kakaópor – KATT IDE ÉRTE

3-4 dkg édesítő (1:4) – ízlés szerint – KATT IDE ÉRTE

3-4 ek növényi tej – KATT IDE ÉRTE

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ margarin a kenéshez – olvasztott

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, végül a növényi tejszínt.

A tésztát barna rizslisztes lapon jó nagyra kinyújtjuk, majd vékonyan margarinnal megkenjük, összehajtjuk kocka alakba, majd ismét kinyújtjuk, majd megint vékonyan margarinnal megkenjük , és ismét összehajtjuk kocka alakba.

Ha szükséges szórjunk alá mindig barna rizslisztet.

Majd kinyújtjuk kb fél ujjnyi vastagra.

A tölteléket kikeverjük és megkenjük vele.

Feltekerjük, majd csigákra vágjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan olajjal lekenjük, majd 50 percet kelesztjük 50 fokos sütőben, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A termékeket a Kamrashop.hu oldaláról tudod beszerezni – KATT IDE ÉRTE

Exit mobile version