Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Sós karamellás – citrom krémes szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

35 dkg Nutriversum Biscuit lisztkeverék – KATT IDE ÉRTE – HASZNÁLD A MONA10 KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT

5 dkg Nutriversum Perfect Women Protein – sós karamellás – KATT IDE ÉRTE – HASZNÁLD A MONA10 KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT

4 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

5,2 dl növényi tej

Krém:

5 dl növényi tejszín – natúr – felverhető

ízlés szerint édesítő

30 dkg növényi mascarpone

2 dl Nutriversum citromos sajttorta szirup – KATT IDE ÉRTE – HASZNÁLD A MONA10 KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT

3 ek citromlé

Tetejére:

holland kakaópor

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit kikeverjük, majd egy nagy tepsire ( 34×37,5 – ami a sütőhöz van) sütőpapírt teszünk, majd a tésztát eloszlatjuk rajta.

180 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és azokkal is tovább verjük, míg egynemű nem lesz.

Ha a piskóta elkészült és kihűlt, akkor középen kettévágjuk, így két téglalapot kapunk, majd mind a két téglalapot középen elvágjuk ketté, így összesen négy téglalap piskótánk van.

Egy tepsit folpackkal kibélelünk, majd rétegezzük, jön egy piskóta lap, majd krém…a tetejét is krémmel zárjuk. Majd megszórjuk kakaóporral.

4-5 órát hagyjuk a hűtőben összeállni ( de legjobb egy éjszakát ), így jól összeáll.

Majd tálalható.

A Nutriversum termékeket itt tudod beszerezni – KATT IDE – HASZNÁLD A MONA10 KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT

Exit mobile version