Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Mandulás linzer fehércsokis tejszínes krémmel (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

5 dkg mandula liszt

10 dkg tápióka keményítő

5 dkg hajdinaliszt

7 dkg köles liszt

1 dl bio kókuszos habtejszín – KATT IDE – ITT TALÁLOD

10 dkg margarin

4 dkg édesítő

3 g sütőpor

Töltelék:

2 dl bió kókuszos tejszínhab – KATT IDE – ITT TALÁLOD

1 tábla fehér csokoládé – olvasztva – KATT IDE – ITT TALÁLOD

Tetejére

10 dkg bio csokoládé – olvasztva – KATT IDE – ITT TALÁLOD

0,5 – 1 dl bió kókuszos habtejszín – KATT IDE – ITT TALÁLOD

Elkészítés:

A linzer alaphoz a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, beledolgozzuk, majd a tejszínt. Alaposan összedolgozzuk.

Majd 10 percet pihentetjük.

Szilikon lapon kinyújtjuk és nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük és kb 12 perc alatt megsütjük 180 fokon.

Hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelékhez az alapanyagokat kikeverjük,majd 2 db linzer összeragasztunk vele.

Ha kész az összes, akkor a kikevert olvasztott csokival ( a tejszínnel kikevertük) , egy kanál segítségével csíkozzuk.

Az alapanyagokat a Bio Egészség Webshop – tól szereztem be – KATT IDE – ITT TALÁLOD

Exit mobile version