Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Bejgli 2022 (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók ( 4 db hoz)

25 dkg Nutriversum bagett lisztkeverék –  KATT IDE -ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONA10 KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT

25 dkg Nutriversum Biscuit lisztkeverék-  KATT IDE -ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONA10 KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT

25 dkg margarin

10 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

1,5 dl növényi tejszín

3 dkg útifűmaghéj

Töltelékek ( mindegyik 1 rúdhoz számolva!!)

Gesztenyés:

25 dkg natúr gesztenyemassza

ízlés szerint édesítő

1-2 kk növényi tejszín

1 kk rumaroma

+ Nutriversum protein crunchy- étcsokoládéa szóráshoz-  KATT IDE -ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONA10 KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT

Almás -köleses:

35 dkg növényi tejszínes köles túró ( kb. 9 dkg kölest 4 x-es folyadékban ( növényi tej és növényi tejszín megfőzünk – édesítjük)

10 dkg Nutriversum fruit Jelly – almás-  KATT IDE -ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONA10 KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT

kb 2 dkg útifűmaghéj – hogy ne legyen folyós a töltelék

+ha szükséges, akkor édesítő

Meggyes -mákos :

12,5 dkg darált mák

10 dkg Nutriversum Fruit Jelly – meggy-  KATT IDE -ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONA10 KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT

ízlés szerint édesítő

ha szükséges1-2 ek növényi tejszín

+olaj – a bejglik kenéséhez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejszínt.Jól összedolgozzuk,majd pihentetjük kb. 20 percet.

Közben a töltelékeket elkészítjük.

Mindegyik tölteléknél  a leírt alapanyagokat kikeverjük.

A tésztát 4 részre osztjuk,megkenjük a kívánt töltelékkel ( a gesztenyésnél plusz megszórjuk az étcsoki crunchy-val ), majd hosszanti széleit behajtjuk, majd feltekerjük.

Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük vékonyan olajjal őket, majd megszúrkáljuk.

180  fokra előmelegített sütőben kb. 40 – 45 perc alatt megsütjük.

Az alapanyagokat a Nutriversum webáruházából tudod beszerezni –  KATT IDE -ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONA10 KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT

Exit mobile version