Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Csipkebogyós – hibiszkuszos „túrós” kalács (glutén,tej,tojás,cukor,szójamehtes,vegán)

Hozzávalók:

15 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

10 dkg tápiókakeményítő

3 dkg útifűmaghéj

2 dkg Viva Natura Univerzális növényi komplex por – KATT IDE – ITT TALÁLOD

kb 2,35 – 2,4 dl víz

1 ek citromlé

4 dkg édesítő (1:4)

1,5 dkg Viva Natura Hibiszkusz virágpor- KATT IDE – ITT TALÁLOD

Töltelék:

30 dkg köles túró – édesítve ( 7,5 dkg kölest alaposan átmosunk, majd négyszeres növényi tejben megfőzzük )

1,5 dkg Viva Natura Csipkebogyó húspor- KATT IDE – ITT TALÁLOD

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.

A köles tűrót kikeverjük a csipkebogyó húsporral, majd a kinyújtott tésztát megkenjük vele.

Két hosszanti oldalát behatjuk, majd feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, tetejét vékonyan olajozzuk, majd bevagdossuk.

180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.

A Viva Natura termékekért – KATT IDE – ITT TALÁLOD

Exit mobile version