Hozzávalók:
25 dkg MedHusa Great gluténmentes kenyérliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD
15 dkg MedHusa Great gluténmentes prémium zabpehely- KATT IDE – ITT TALÁLOD
10 dkg margarin
1 cs porélesztő
1,75 dl növényi tej
4 dlg édesítő (1:4)
1 kk fahéj
Töltelék:
10 dkg margarin
ízlés szerint édesítő
ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverék
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk amargaint, végül a növényi tejet.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Szlikon lapon átdolgozzuk, majd két egyforma részre osztjuk.
Mind a kettőt kinyújtjuk egyforma téglalapra.
A töltelék alapanyagait kikeverjük és az egyik lapot megkenjük vele.
Erre rátesszük a másik lapot, majd felcsíkozzuk.
A csíkokat feltekerjük csiga formába, sütőpapíros tepsire tesszük őket, tetejüket vékonyan olajozzuk, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
A MedHusa Great termékeit itt találod – KATT IDE – ITT TALÁLOD