Hozzávalók ( 3 db ):
6 db rizslap
10 dkg csicseriborsó liszt
2 dl víz
ízlés szerint só
3 g sütőpor
Töltelék:
35 dkg lencse ( főtt!!!!! )
ízlés szerint só
ízlés szerint fokhagyma
6 dkg növényi tejföl
8 dkg gluténmentes zabpehely
ízlés szerint bors
ízlés szerint pirospaprika
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A főtt lencséhez adjuk a töltelék összes alapanyagát és alaposan összedolgozzuk.
A csicserilisztet kikeverjük a sóval, sütőporral és vízzel.
A csicseri keveréket egy tálcára öntjük.
Egy rizslapot alaposan megmártunk benne, majd szilikon lapra tesszük.
Az egyik oldalára tesszünk a lencsés keverékből, ezt azon az oldalon elosztlatjuk, majd félbe hajtjuk, majd ezt a felet ismét félbe, így egy háromszög alakot kapunk.
Egy másik rizslapot megmártunk jól a csicseris keverékbe, letesszük a szilikon lapra, majd a már összehajtott háromszöget rátesszük és ebbe úgymond becsomagoljuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük.
Majd a maradék hozzávalóval ugyanígy járunk el.
Tetejüket vékonyan olajozzuk, majd 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Lencsés batyu ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

