Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Kanalas kalács (Glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

35 dkg Nutri free mix per pane

10 dkg eritrit

13 gr útifűmaghéj

9 dkg puha margarin

1,5 dl víz

1 dl kókusztejszín

6 gr porélesztő

+ 1,5 ek holland kakaópor

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd beletesszük a margarint és rizstejszínt, összedolgozzuk, majd beletesszük a vizet és jó alaposan összedolgozzuk, majd két részre szedjük. Az egyik részbe a kakaóport beledolgozzuk. Egy szilikon kenyérformába felváltva kanalazgatunk a tésztából. Majd meleg helyen kelesztjük 1 órát. Majd 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Ötlet: Ha kb 2 dl vizet teszünk hozzá (az előírt 1,5 helyett), akkor még könnyebb tésztát kapunk.

Exit mobile version