Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Hajdinás hot – dog (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

13 dkg hajdina liszt

1 kk só

5 gr porélesztő

22 dkg Mester házi kenyérliszt

5 gr útifűmaghéj

15 dkg Joya kókuszjoghurt

2,5 dl víz

+ ketchup

+ 4 db virsli

+ növényi sajt

+ olaj a kenéshez

+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük , elkeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a vizet, majd jó alaposan kidolgozzuk. Majd egy órát kelesztjük.

Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk és négy kockára vágjuk.

Megkenjük ketchuppel, majd beletesszük a sajtot és a virslit, majd feltekerjük és egyik oldalát behajtjuk.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd lekenjük olajjal és 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version