Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Óriás kakaós – fahéjas csiga (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

40 dkg Nutri free mix per pane

1 cs porélesztő

2 ek édesítő (1:4)

1,2 dl rizstejszín

10 dkg margarin

10 gr Orgran tojáspótló + 7-8 ek vízzel elkeverve

1,25 dkg víz

kb 1 ek útifűmaghéj

+ kakaópor – fahéj – rizstejszín keveréke

+ rizstejes olaj a kenéshez

+ rizsliszt

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót és a rizstejszínt, eldolgozzuk, majd a margarinnal összemorzsoljuk. Végül hozzáadjuk a vizet, alaposan kidolgozzuk , majd egy órát kelesztjük. Majd rizslisztes lapon átgyúrjuk, kinyújtjuk. Megkenjük a kakaós – fahéjas masszával, majd kb 2,5 ujjnyi vastagra vágjuk. Feltekerjük először az egyik csíkot, majd rátesszük a következő csíkra és rátekerjük, ezt egész addig amíg el nem fogy. (Én jó sok tölteléket tettem bele, így eléggé csúszkált a „csiga” :D ). Majd egy sütőpapírral kibélelt 18 cm tortaformába tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 25 percet, majd kivesszük a formából, lekenjük a rizstejes olajjal és kb 20-25 percet sütjük még .(sütő függő!)

Exit mobile version