Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Bejgli – élesztőmentes (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók (1 nagy vagy 2 kisebb – én nagyot készítettem)

10 dkg barna rizsliszt

10 dkg kölesliszt

1,5 ek édesítő (1:4)

30 gr útifűmaghéj

6 gr útifűmaghéj őrlemény

4 dkg tápiókakeméynítő

6 gr sütőpor

3,4 dl víz

1 kk citromlé/ecet

Töltelék:

20-25 dkg darált dió – édesítő – rizskrém és víz keveréke (kenhető masszának kell lennie)

+ köles liszt a nyújtáshoz

+ kókuszolaj/olaj

Elkészítés:

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk. Majd egy szilikon lapon kinyújtjuk (nyugodtan szórjunk alá egy kis köleslisztet), majd rákenjük a diós masszát. Két hosszanti szélét behajtjuk, majd a másik oldalról feltekerjük. Majd sütőpapíros tepsire tesszük és olajjal nagyon vékonyan lekenjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version