Hozzávalók:
15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt
5 dkg Éden Prémium quinoa liszt
2 dkg arany lenmag liszt
1,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
2 dg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
12,5 dkg tápióka keményítő
1 cs sütőpor
3 ek citromlé
6,5 dl víz
+ 15 dkg Növényi tejföl
+ 15 dkg reszelt növényi sajt
+ magok a szóráshoz
+ olaj a kenéshez
+ reszelt növényi sajt a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és a vizet. Jó alaposan összedolgozzuk.
A növényi tejfölt és sajt helyettesítőt összekeverjük.
Majd a tésztát kinyújtjuk (szórhatunk alá barna rizslisztet), majd megkenjük a tejföös krémmel, majd hajtunk rajta egyet, majd újra megkenjük. majd megint összehajtjuk.
Majd szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk magokal vagy sajttal.
180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.