Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Görög „sajtos” pogácsa (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

20 dkg Violife görög sajt helyettesítő

8 dkg Köles liszt

20 dkg Barna rizsliszt

8 dkg Tápióka keményítő

2,5 dkg útifűmaghéj

2 dkg só

2 dl víz

1 cs sütőpor

2 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

+ reszelt növényi sajt a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.

Beledolgozzuk a görög sajthelyettesítőt, összedolgozzuk , majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kidolgozzuk.

Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk és szaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal lekenjük és megszórjuk a reszelt növényi sajttal.

180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük.

Az alapanyagokat a Diszkont Diéta biztosította.

https://www.diszkontdieta.hu/

Exit mobile version