Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Meggyes-csokis babka (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

40 dkg Aby Házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

5 dkg margarin

2 ek édesítő (1:4)

kb. 2,5 dl rizstej

Töltelék:

45 dkg meggy (nekem fagyasztott volt, azt kiolvasztottam és tettem hozzá 1,5 ek útifűmaghéjat)

10 dkg mentes csokoládé darabolva

+ növényi tejszín a tetejére

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Majd barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, kinyújtjuk.

Beletesszük a meggyet és a csokidarabokat, majd feltekerjük.

Középen bevágjuk végig, majd egymásba tekerjük.

Vékonyan kiolajozott kenyérformába tesszük, tetejét növényi tejszínnel vékonyan lekenjük.

50 fokos sütőben kb. 1 órát kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.

Aby házi kenyérliszt itt kapható:

https://www.abyhungary.hu/glutenmnetes_adalekanyagmentes_lisztkeverekek/glutenmentes_33/glutenmentes_hazi_kenyer_lisztkeverek

Exit mobile version