Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Aby Kakaós csiga (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

32,5 dkg Aby Házi kenyérliszt

2 ek édesítő (1:4)

6 g porélesztő

7 dkg margarin

7,5 dkg növényi tejszín

1,25 dl víz

Töltelék:

Margarin

édesítő

holland kakaópor

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzádolgozzuk a margarint és a növényi tejszínt.

Végül hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, gyúrjuk.

Majd lisztes lapon kinyújtjuk, megkenjük vékonyan margarinnal, megszórjuk az édesítős kakaóporral.

Feltekerjük és felvagdossuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük.

50 fokon kb. 45 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Aby házi kenyérliszt itt:

https://www.abyhungary.hu/glutenmentes_hazi_kenyer_lisztkeverek

Exit mobile version