Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Hambi (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

50 dkg Mester Házi kenyérliszt

3 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

1 cs porélesztő

2 dl növényi tejszín

3 kk só

3,2 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a növényi tejszínt. Alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat, és addig dolgozzuk, míg a tészta a tál falától el nem válik.

Majd sütőpapíros tepsire „zsemléket” formázunk, tetejüket olajjal lekenjük, szezámmaggal megszórjuk.

50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

Mester család termékek itt:

https://www.mestercsalad.hu/

Exit mobile version