Hozzávalók:
50 dkg Mester Házi kenyérliszt
3 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
1 cs porélesztő
2 dl növényi tejszín
3 kk só
3,2 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a növényi tejszínt. Alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat, és addig dolgozzuk, míg a tészta a tál falától el nem válik.
Majd sütőpapíros tepsire „zsemléket” formázunk, tetejüket olajjal lekenjük, szezámmaggal megszórjuk.
50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Mester család termékek itt:
https://www.mestercsalad.hu/
![245703953-726877934938722-8090554741524798800-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/10/245703953-726877934938722-8090554741524798800-n.jpg)
![245631012-881402265817204-3334162628720212971-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/10/245631012-881402265817204-3334162628720212971-n.jpg)
![245612823-1287344378385830-7312103358994733114-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/10/245612823-1287344378385830-7312103358994733114-n.jpg)
![245602774-592954478708342-1546926868805368279-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/10/245602774-592954478708342-1546926868805368279-n.jpg)
![245550869-3031398130468130-3009155339647240238-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/10/245550869-3031398130468130-3009155339647240238-n.jpg)