Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Gesztenyés-csokis sütemény (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

30 dkg Mester család süteményliszt

3 ek édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

1 dl növényi tejszín

10 dkg margarin

kb. 0,5 dl növényi tej

+ 25 dkg gluténmentes 100% gesztenyemassza

+ édesítő

+ kb. 4-5 ek növényi tejszín

+ 10 dkg Mester család diabetikus étbevonó

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tészta alapanyagait egy tálban jó alaposan összegyúrjuk.

Majd lisztes lapon kinyújtjuk.

A gesztenyét kikeverjük az édesítővel és a növényi tejszínnel, majd a kinyújtott lapra tesszük és elegyengetjük, majd megszórjuk a csokidarabokkal.

Majd feltekerjük.

És összehajtjuk.

Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

Mester család termékek itt:

www.mestercsalad.hu

Exit mobile version