Hozzávalók:
75 dkg Mester házi kenyérliszt
4,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
2 kk só
1,5 cs porélesztő
8,5 dl víz
3 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ reszelt növényi sajt a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk, Majd végül hozzáadjuk az olajat, és jól beledolgozzuk.
Majd egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tésztát 6 részre osztjuk.
Zsemléket formálunk belőle, majd a tepsibe tesszük (a tepsi mérete pont akkora , hogy a 6 zsemle belefér!).
Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk a reszelt növényi sajttal.
50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
Mester család termékek itt: