Hozzávalók:

75 dkg Mester házi kenyérliszt

4,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

2 kk só

1,5 cs porélesztő

8,5 dl víz

3 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ reszelt növényi sajt a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk, Majd végül hozzáadjuk az olajat, és jól beledolgozzuk.

Majd egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A tésztát 6 részre osztjuk.

Zsemléket formálunk belőle, majd a tepsibe tesszük (a tepsi mérete pont akkora , hogy a 6 zsemle belefér!).

Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk a reszelt növényi sajttal.

50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

Mester család termékek itt:

http://mestercsalad.hu/