Hozzávalók:
75 dkg Mester házi kenyérliszt
4,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
2 kk só
1,5 cs porélesztő
8,5 dl víz
3 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ reszelt növényi sajt a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk, Majd végül hozzáadjuk az olajat, és jól beledolgozzuk.
Majd egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tésztát 6 részre osztjuk.
Zsemléket formálunk belőle, majd a tepsibe tesszük (a tepsi mérete pont akkora , hogy a 6 zsemle belefér!).
Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk a reszelt növényi sajttal.
50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
Mester család termékek itt:
![272365478-1280864662399165-551234398957656105-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/01/272365478-1280864662399165-551234398957656105-n.jpg)
![272069229-596161124806345-2163140838986190004-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/01/272069229-596161124806345-2163140838986190004-n.jpg)
![271992515-259737682943455-5135992780368118656-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/01/271992515-259737682943455-5135992780368118656-n.jpg)
![271988474-921373201901466-3963779844785421615-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/01/271988474-921373201901466-3963779844785421615-n.jpg)
![271939271-226935962973207-4898214896535522456-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/01/271939271-226935962973207-4898214896535522456-n.jpg)