Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg köles liszt
3 dkg útifűmaghéj
1 cs sütőpor
1,5 kk só
ízlés szerint zöldfűszerek
kb 4,2 dl víz
1 ek citromlé
Töltelék:
20 dkg ChefGomba – Csiperke
10 dkg borsófehérje granulátum
3 dl víz
1 kk pirospaprika
1 kk só
3 dl víz
2 ek olaj
2 ek grill fűszerkeverék
2 ek vegán – cukormentes majonéz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.
5 percet pihentetjük.
Majd sütőpapíron kör alakba kinyújtjuk.
A borsófehérje granulátumot leöntjük az előzőleg felmelegített vízzel, majd letakarjuk, és 10 percet hagyjuk állni.
A gombát megpucoljuk, megmossuk, cikkekre vágjuk. Egy tálba tesszük, fűszerezzük, sózzuk, majd átforgatjuk.
A borsófehérjéhez hozzáadjuk a pirospaprikát, a 2 ek majonézt és egy kis sót, majd összekeverjük.
A tészta közepére halmozzuk, majd elegyengetjük úgy, hogy a szélei kb 2 ujjnyira kimaradjon.
Majd a gomba szeleteket ráhelyezzük.
A tészta szélét elkezdjük felhajtogatni.
Majd olajjal vékonyan lekenjük, és 180 fokon kb. 40 – 45 perc alatt megsütjük.
ChefGomba itt: