Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg tápióka keményítő

3 dkg köles liszt

3 dkg útifűmaghéj

1 cs sütőpor

1,5 kk só

ízlés szerint zöldfűszerek

kb 4,2 dl víz

1 ek citromlé

Töltelék:

20 dkg ChefGomba – Csiperke

10 dkg borsófehérje granulátum

3 dl víz

1 kk pirospaprika

1 kk só

3 dl víz

2 ek olaj

2 ek grill fűszerkeverék

2 ek vegán – cukormentes majonéz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.

5 percet pihentetjük.

Majd sütőpapíron kör alakba kinyújtjuk.

A borsófehérje granulátumot leöntjük az előzőleg felmelegített vízzel, majd letakarjuk, és 10 percet hagyjuk állni.

A gombát megpucoljuk, megmossuk, cikkekre vágjuk. Egy tálba tesszük, fűszerezzük, sózzuk, majd átforgatjuk.

A borsófehérjéhez hozzáadjuk a pirospaprikát, a 2 ek majonézt és egy kis sót, majd összekeverjük.

A tészta közepére halmozzuk, majd elegyengetjük úgy, hogy a szélei kb 2 ujjnyira kimaradjon.

Majd a gomba szeleteket ráhelyezzük.

A tészta szélét elkezdjük felhajtogatni.

Majd olajjal vékonyan lekenjük, és 180 fokon kb. 40 – 45 perc alatt megsütjük.

ChefGomba itt:

https://chefgomba.hu/