Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Burgonyás „sajtos” tekercs (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

40 dkg főtt áttört burgonya

22,5 Mester Család kelt tészta liszt

15 dkg Mester Család Házi kenyérliszt

1-2 kk só

4 g porélesztő

2,5 dl víz

Töltelék:

25 dkg növényi mascarpone

15 dkg növényi sajt

ízlés szerint fűszerek

3 ek mentes majonéz

+ olaj a kenéshez

+ reszelt növényi sajt a szóráshoz

Elkészítés:

A burgonyát egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, eldolgozzuk. Hozzáadjuk a vizet és alaposan kigyúrjuk.

Majd lisztes lapon átdolgozzuk, és kinyújtjuk.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és eloszlatjuk a kinyújtott tésztán.

Feltekerjük, majd csigákra vágjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk a reszelt növényi sajttal.

50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Mester Család termékek itt KATT IDE

Exit mobile version