Hozzávalók:
40 dkg főtt áttört burgonya
22,5 Mester Család kelt tészta liszt
15 dkg Mester Család Házi kenyérliszt
1-2 kk só
4 g porélesztő
2,5 dl víz
Töltelék:
25 dkg növényi mascarpone
15 dkg növényi sajt
ízlés szerint fűszerek
só
3 ek mentes majonéz
+ olaj a kenéshez
+ reszelt növényi sajt a szóráshoz
Elkészítés:
A burgonyát egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, eldolgozzuk. Hozzáadjuk a vizet és alaposan kigyúrjuk.
Majd lisztes lapon átdolgozzuk, és kinyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és eloszlatjuk a kinyújtott tésztán.
Feltekerjük, majd csigákra vágjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk a reszelt növényi sajttal.
50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
![274153044-464973978676383-6677653618863398422-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/03/274153044-464973978676383-6677653618863398422-n.jpg)
![274055784-480817420083668-1154410729437439694-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/03/274055784-480817420083668-1154410729437439694-n.jpg)
![274030900-958457764856729-1077922589848779708-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/03/274030900-958457764856729-1077922589848779708-n.jpg)
![274025552-379236303565430-1027800464502762224-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/03/274025552-379236303565430-1027800464502762224-n.jpg)
![273880599-350183710330313-7665282925747703632-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/03/273880599-350183710330313-7665282925747703632-n.jpg)
![273876696-5087681424609025-4207160619175699971-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/03/273876696-5087681424609025-4207160619175699971-n.jpg)