Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Gombás – zöldséges tekercs (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Tészta:

15 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

6,5 dkg tápióka keményítő

2 dkg útifűmaghéj

0,5 cs sütőpor

2,2 dl víz

1 ek citromlé

Töltelék:

1 db répa (kisebb)

15 dkg ChefGomba – laska – apróra vágva

0,5 db kaliforniai paprika

1 db Tv paprika

ízlés szerint zöldfűszerek

+ olaj a sütéshez, és a pirításhoz

Elkészítés

A töltelék alapanyagait megmossuk, apróra vágjuk, a répát lereszeljük.

Majd 1-2 ek olajon megpirítjuk, ízesítjük.

A tészta száraz alapanyagait elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk.

Szilikon lapon kinyújtjuk, majd téglalapokra vágjuk (nekem 5 db lett ).

A tészta egyik felébe teszünk a töltelékből, majd két szélét behajtjuk, és feltekerjük.

Majd forró olajban kisütjük.

A ChefGombáról itt tudtok olvasni KATT IDE

Exit mobile version