Tészta:
15 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
6,5 dkg tápióka keményítő
2 dkg útifűmaghéj
0,5 cs sütőpor
2,2 dl víz
1 ek citromlé
Töltelék:
1 db répa (kisebb)
15 dkg ChefGomba – laska – apróra vágva
0,5 db kaliforniai paprika
1 db Tv paprika
só
ízlés szerint zöldfűszerek
+ olaj a sütéshez, és a pirításhoz
Elkészítés
A töltelék alapanyagait megmossuk, apróra vágjuk, a répát lereszeljük.
Majd 1-2 ek olajon megpirítjuk, ízesítjük.
A tészta száraz alapanyagait elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk.
Szilikon lapon kinyújtjuk, majd téglalapokra vágjuk (nekem 5 db lett ).
A tészta egyik felébe teszünk a töltelékből, majd két szélét behajtjuk, és feltekerjük.
Majd forró olajban kisütjük.