Hozzávalók:
30 dkg Nutriversum lángos lisztkeverék
4 dkg édesítő (1:4)
7,5 dkg margarin
1 dl növényi tej
4 g sütőpor
Töltelék:
50 dkg meggy (nekem fagyasztott volt)
ízlés szerint édesítő
1,5 kk fahéj
10 dkg Nutriversum Fruit Jelly Cherry
annyi útifűmaghéj őrlemény, hogy a nedvességet felvegye
+ gluténmentes,cukormentes,vegán zsemlemorzsa a szóráshoz
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz, gyúráshoz
Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, összedolgozzuk.
A meggyet kiolvasztjuk ( hagyhatunk némi levet rajta!!!)
Majd a töltelék összes többi alapanyagával együtt alaposan kikeverjük.
A tésztát két részre osztjuk, majd mind a kettőt lisztes lapon alaposan átgyúrjuk, majd 18×18 – as formára nyújtjuk (ekkora tepsiben sütjük).
Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az egyik kinyújtott lapot, megszurkáljuk, megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, majd rátesszük a tölteléket és elegyengetjük.
Majd a másik tészta lapot rátesszük a tetejére.
Vékonyan olajozzuk, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.